Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ




Μέσα στην ευδαιμονία τούτων των γιορτών ημερών ας σκεφτούμε έστω και για λίγο τους απόκληρους αυτής της κοινωνίας. Τους ανθρώπους που οι καταστάσεις της ζωής όχι μόνο δεν τους έδωσαν τις προϋποθέσεις για την κοινωνική άνοδο ή τα προνόμια και την εύκολη ζωή πολλών από εμάς αλλά αντίθετα τους χάρισε ανυπέρβλητες δυσκολίες, κακουχίες και οικτρή ανέχεια. Άνθρωποι από διαφορετικούς τόπους με κοινή μοίρα, άνθρωποι από διαφορετικες πατρίδες δίχως όνειρα.
Άνθρωποι που μπορεί κάποιες στιγμές να ζηλεύουν ακόμα - ακόμα και την τύχη των σκύλων της χώρας μας. Είναι οι άνθρωποι που συναντάμε καθημερινά γύρω μας, στις πλατείες, στις γωνιές των δρόμων, στα φανάρια των λεωφόρων. Μικρά παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι. Βασανισμένα κορμιά, σχισμένα ρούχα, γυμνά πόδια, ένα χέρι που ζητάει την βοήθεια, το έλεος όλων μας.

Πριν φερθούμε σκληρά απέναντι τους ας σκεφτούμε λίγο το πόσο εύκολο είναι να βρισκόμαστε και εμείς σε αυτήν φοβερή κατάσταση.

Ας μαλακώσουμε την ψυχή μας και ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας.

Καλή Ανάσταση με όλες τις σημασίες και όλες τις έννοιες.

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ" ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΗΣΥΧΗ" ΑΘΗΝΑ





Το 15χρονο παιδί ζούσε με την οικογένεια του το "όνειρο" μιας καλύτερης ζωής στην "πολιτισμένη - ευρωπαϊκή Αθήνα", πολύ πολύ μακριά από τον τρόμο του πολέμου της πατρίδας του.

Εχθές το βράδυ ενώ "εργάζονταν" στους κάδους της περιοχής μαζί με την μητέρα και την αδελφή του για να βρουν κάποιο ευτελούς αξίας σκουπίδι μας, βρήκε τον τελευταίο μικρό "θησαυρό" του.

Κάποιοι από εμάς "φρόντισαν" για αυτόν και τους δικούς του ένα καλύτερο αύριο.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121053&lngDtrID=244

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010

Μια απάντηση στο Focus από τον Γιάννη Καψή


Επιστολή του δηµοσιογράφου και πρώην υπουργού εξωτερικών επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου (1982 - 1989) Γιάννη Καψή στο γερµανικό περιοδικό Focus:

«Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να συγχαρώ τούς συναδέλφους του περιοδικού σας για την τόσο επιτυχηµένη προβοκάτσια τους µε το περιβόητο πλέον, εξώφυλλο σας. Κατόρθωσε να παρασύρει τους αδιόρθωτα παρορµητικούς συµπατριώτες µου, σε συναισθηµατικές αντιδράσεις , αδιανόητες για ένα καθεστώς ελευθερίας του Τύπου (;) και ν' αποτρέψει µια ψύχραιµη απάντηση στην πραγµατική πρόκληση ότι «ο Γερµανός φορολογούµενος δεν θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη για να βοηθήσει τους 'Έλληνες». Δεν θα αµφισβητήσω τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κατοίκων αυτής της χώρας και την υποχρέωση µας να προχωρήσουµε σε οδυνηρές θυσίες για την ανασύνταξη της οικονοµίας µας. Ούτε είµαι απ' αυτούς που θέλουν να βάλει ο Γερµανός φορολογούµενος το χέρι στην τσέπη για να µας βοηθήσει. Θα µου αρκούσε να βγάλει ο Γερµανός εταίρος το χέρι του, που έχει χωθεί βαθύτερα,από την δική µου τσέπη και λεηλατεί την ελληνική Οικονοµία όπως συνέβη και κατά την ναζιστική κατοχή¬λεηλασία για την οποίαν µας οφείλετε ακόµη τις περιβόητες πολεµικές επανορθώσεις.
Θα σας θυµίσω ότι την παραµονή της εισδοχής µας στην ευρωζώνη η ισοτιµία της δραχµής προς το µάρκο ήταν 174=1, αλλά η ισοτιµία δαχµης=ευρώ ορίσθηκε σε 375=1 που σηµαίνει ότι η αγοραστική αξία του µάρκου, στην Ελλάδα, τριπλασιάσθηκε.
Υπεραπλουστευµένα εάν ο Γερµανός φορολογούµενος¬που σήµερα αρνείται και ορθά, να βάλει το χέρι στην τσέπη¬αγόραζε ένα κιλό λάδι µε ένα µάρκο την εποµένη µε το ίδιο µάρκο , που είχε βαφτίσει ευρώ, αγόραζε τρία κιλά λάδι περίπου. Πως έγινε αυτό; Θα συνιστούσα να µην επιδιώξετε δικαστική διερεύνηση γιατί στο εδώλιο του κατηγορουµένου δεν θα καθόντουσαν µόνον Έλληνες. Το αποτέλεσµα Έχει σηµασία.
Σήµερα το γερµανικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει το 38% της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίσουµε την γιγαντιαία εξαγορά του ΟΤΕ από την D.T. ενώ υφιστάµεθα διάφορους εκβιασµούς 'όπως ν´ αγοράσουµε τα ελαττωµατικά υποβρύχια σας.
Η προβοκάτσια, λοιπόν , του περιοδικού σας επέτυχε. 'Ένα µόνον λάθος έγινε, γεγονός που µε που µε κάνει ν' ανησυχώ προσωπικά. Αυτό το «απατεώνες» και «αλήτες» µου θύµισε τον στοίχο του νοµπελίστα µας Ελύτη για την µεγάλη εξέγερση την ηµέρα της εθνικής µας επετείου το '43. Απέναντι στα µουσκέτα του κατακτητή γράφει στάθηκαν « παιδιά µε γυµνά γόνατα, που τους έλεγαν αλήτες». Συγγνώµη που το θυµήθηκα, αλλά ήµουν ένας από τους «αλήτες» εκείνους. Δεν µνησικακώ. Προσωπικά γλύτωσα µε ένα σηµάδι στο πετσί µου. Ο διπλανός µου τέλειωσε στο Άουσβιτς.

Δεν µνησικακώ. Ανησυχώ..

Γιάννης Καψής

Δηµοσιογράφος - πρώην υπουργός των εξωτερικών και...αείποτε «αλήτης».

Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΦΑΓΗ

ΔΑΝΙΑ!!!!!!!! - Η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ
Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!








Κάθε χρόνο, αυτή η σκληρή αιματηρή σφαγή επαναλαμβάνεται στα νησιά Feroe, που ανήκουν στην Δανία ''πολιτισμένο κράτος'' υποτίθεται, και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολύ λίγοι στον κόσμο είναι σε γνώση αυτού του τρομακτικού γεγονότος, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Αυτή η αιματηρή σφαγή, υλοποιείται από νέα άτομα, των οποίων η βαρ¬βα¬ρό-τητα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη (?) πως ενηλικιώθηκαν....
Είναι εντελώς απίστευτο, που δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ''CALDERONES" - ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.


Δεν πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μόνο με τους ανθρώπους, αλλά και με κάθε μορφή ζωής!!!!

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ MOY ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΕMAIL.

Οι Έλληνες είναι καλύτεροι από εμάς


http://www.theinsider.gr



Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη Γερμανία, καθώς και η τελευταία είναι εξαιρετικά χρεωμένη, σημειώνει ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, Roland Tichy, στο κύριο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα στο Βερολίνο». Ταυτόχρονα παρατηρεί ότι η Ελλάδα τουλάχιστον εφαρμόζει ήδη από φέτος πρόγραμμα λιτότητας και δεν το αναβάλλει για το προσεχές έτος όπως η Γερμανία.

«Όντως οφείλουμε στους Έλληνες πολλά, όπως για παράδειγμα την ανακάλυψη της δημοκρατίας. Αν η Ελλάδα επέβαλε και εισέπραττε τέλος πνευματικών δικαιωμάτων σε κάθε εκλογή, τότε θα κάλυπτε πολύ γρήγορα τα χρέη της, πρότεινε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Hillary Clinton στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν την επισκέφθηκε στην Ουάσιγκτον», επισημαίνεται στο άρθρο και προστίθεται:



«Η Clinton κατονόμασε την ουσιαστική αποτυχία των Αθηνών: μας χάρισαν τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, αντί να κατοχυρώσουν τα πνευματικά δικαιώματα της γνώσης τους».
Ο Roland Tichy τονίζει: «Παρ’ όλη την κριτική στις ελληνικές τσαπατσουλιές, είναι σαν να βρίσκεται η Ελλάδα και πάλι ένα βήμα πιο μπροστά από μας. Κι εμείς κρύβουμε με δεξιοτεχνία τα χρέη μας.

Είναι θρυλικό το Ταμείο Γερμανικής Ενοποίησης, στο οποίο κρύβονταν τα χρέη μας από την επανένωση.

Είναι θρασύς ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση Schröder-Fischer κατέρριψε το όριο περί επιτρεπόμενου χρέους των αυστηρών κριτηρίων του Μάαστριχτ και, για να αποφύγει τα πρόστιμα, αποδυνάμωσε τις ρυθμίσεις του Μάαστριχτ.

Φτάνει πια! Εμείς οι υποδειγματικοί συμμαθητές της Αθήνας γνωρίζουμε επίσης ότι για κάποιο μυστήριο λόγο, τα χρέη μας τη Δευτέρα μετά τις εκλογές είναι πάντα υψηλότερα απ’ ότι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές.

Δε μας είναι άγνωστη ούτε η τέχνη της δημιουργικής λογιστικής. [...] Αυτόν τον καιρό, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε μεμονωμένα κρατίδια όπως η Έσση και το Βρανδεμβούργο, προσλαμβάνονται και πάλι στο δημόσιο χιλιάδες υπάλληλοι. Αυτό στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές και θα μας κοστίσει στο μέλλον 500.000 ευρώ σε συντάξεις για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

Αυτά όμως δεν εμφανίζονται σε κανέναν προϋπολογισμό, καθώς αυτά τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν όταν η Γερμανία θα έχει ήδη πτωχεύσει λόγω προχωρημένης γήρανσης του πληθυσμού – έτσι μεταθέτει κανείς βάρη από το παρόν στο μακρινό μέλλον. [...]

Εύκολα καταλογίζουμε στους Έλληνες ότι, ενώ εμείς συνταξιοδοτούμαστε στα 67, σ’ αυτούς η συνταξιοδότηση ξεκινά δέκα χρόνια νωρίτερα. Ξεχνάμε όμως ότι η συνταξιοδότηση στα 67 δεν είναι ακόμη πραγματικότητα, αλλά πρόκειται να εφαρμοστεί – αν τελικά εφαρμοστεί, αυτό θα γίνει το νωρίτερο σε 12 χρόνια.

Προς το παρόν η ηλικία συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 60 και για κάποιους δημοσίους υπαλλήλους μάλιστα βρίσκεται στα ελληνικά επίπεδα».

«Είμαστε ήδη τόσο υπερχρεωμένοι που θα έπρεπε να μελετήσουμε προσεκτικότερα την περίπτωση των Ελλήνων. Τι κάνει κανείς, όταν τον καταδιώκουν οι πιστωτές κι αυτός δεν έχει τίποτε να τους δώσει;

Η λυπηρή διαπίστωση αυτών των εβδομάδων είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας τόσο δραματικής νέας χρέωσης των κρατών, που η πτώχευση Lehman τελεί μια μικρή προκαταρκτική άσκηση. Και ενώ οι Έλληνες τουλάχιστον προσπαθούν να εξοικονομήσουν πόρους, εμείς δεν έχουμε καν ξεκινήσει, αντίθετα το αναβάλλουμε για το προσεχές έτος.

Πριν λοιπόν εκτοξεύσουμε νέες κατηγορίες κατά των Αθηνών: Η τέχνη των Ελλήνων δεν παρουσιάζεται μόνο στο Νησί των Μουσείων στο Βερολίνο, αλλά εφαρμόζεται από καιρό στα κυβερνητικά επιτελεία», καταλήγει το άρθρο.

Μετάφραση-αναδημοσίευση: TVXS

ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

ΨΥΧΗΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε κάποιους αγώνες ο καλύτερος χρόνος δεν παίζει τον πρώτο ρόλο, ο πρώτος δεν είναι ο μοναδικός νικητής. Σε κάποιους αγώνες μπορείς να νοιώσεις βαθειά την φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων, των ολυμπιακών αγώνων, τιμή είναι να συμμετάσχεις. Εκεί η τιμή είναι να τερματίζεις, να έχεις τον μεγαλύτερο χρόνο και όμως να δονείται όρθια η εξέδρα για σένα, για την θέληση σου, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια σου, για το ότι μπόρεσες και τερμάτισες. Αυτή είναι η νίκη, η μεγάλη νίκη της ψυχής.

Υπάρχουν αυτοί οι αγώνες που δίνουν όχι ψυχαγωγία αλλά μαθήματα ζωής. Σε αυτούς τους αγώνες το είναι σου γεμίζει από συγκίνηση,υπερηφάνεια αλλά και σκέψεις, πολλές σκέψεις που μόνο καλό μπορούν να σου αποδώσουν, να σου αλλάξουν ακόμα και την ζωή γιατί σε αυτούς τους αγώνες νοιώθεις, αισθάνεσαι, συνειδητοποιείς.

Στις 20 - 21 Μαρτίου 2010 είχα την μεγάλη χαρά να συμμετάσχω ως χειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των χρόνων των κολυμβητών που έλαβαν μέρος στο 5ο ανοικτό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑΜΕΑ που διεξήχθη στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί με τον όρο κολυμβητές ΑΜΕΑ να εννοούμε τους κολυμβητές με διαφόρων ειδών σωματικές αναπηρίες όμως με αυτό το ακρωνύμιο δεν μιλάμε για την ψυχή των αθλητών. Αν θα μιλούσαμε θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον τον όρο ΑΜΕΑ ΑΜΕΨ (Ατομα ΜΕ Ψυχή.... με μεγάλη ψυχή).

Ακούστε γιατί το λέω αυτό. Αν και δεν είμαι ούτε υπήρξα αθλητής του χώρου, εδώ και 12 χρόνια λόγω μιας προσωπικής γνωριμίας από τον στρατό με τον παλιό πρωταθλητή και σημερινό προπονητή του ΙΟΘ στην τεχνική κολύμβηση Δημήτρη Τσίκλη (αν κάνω κάποιο λάθος συγχωρήστε με αλλά είπαμε δεν είμαι του αθλήματος) βρέθηκα και συνεχίζω στην θέση του χειριστή χρονομέτρων. Έχω λάβει μέρος σε πολλές ημερίδες και πρωταθλήματα κυρίως της τεχνικής κολύμβησης επιπλέον και σε τρία πρωταθλήματα ατόμων με αναπηρίες. Όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι σποραδικές ακυρώσεις και εγκαταλείψεις αγώνα από αθλητές δίχως αναπηρίες. Σε αυτούς τους αγώνες είχαμε πολύ λίγες περιπτώσεις που κάποιος αθλητής ακυρώθηκε από τους κριτές λόγω παράβασης κανονισμών. Ποτέ όμως και το εννοώ ποτέ δεν συνάντησα κάποιον κολυμβητή με αναπηρία που να παρατήσει το αγώνισμα και να πει "δεν μπορώ, δεν αντέχω, δεν θα τα καταφέρω, βγάλτε με έξω από το νερό".

Είναι συγκλονιστικό και σε δονεί σύγκορμο όταν εμπρός στα μάτια σου βλέπεις όλο το κοινό να χειροκροτεί ρυθμικά, να επευφημεί τέτοιους αθλητές που με ψυχή, κουράγιο, θέληση, με πόνο και κραυγές αγωνίζονται με τα τεράστια ψυχικά αποθέματα τους ακόμα και εκατοστό - εκατοστό να τερματίσουν μια διαδρομή που στα μάτια μας θα φάνταζε μια άνιση κούρσα για λίγους, κάτι σαν το πέρασμα της Μάγχης.

Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που μου δόθηκε τρεις φορές η ευκαιρία να γνωρίσω αυτά τα παιδιά με την μεγάλη ψυχή όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, όπως αυτήν την φορά την Μαλαισία που είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο ένα κλιμάκιο της. Έπειτα πως να νοιώθει ένας άνθρωπος. Μόνο πλούσιος ψυχικά, αυτό είναι και το σχόλιο μου για την μιζέρια της οικονομικής κρίσης που επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τα κορίτσια της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες την Σοφία και την Φιλιώ που με την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους ολοκλήρωσαν άψογα την γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων και έκαναν φυσικά εύκολη και την δική μου δουλειά. Επίσης και τον Σπύρο που έκανε μερικά χιλιόμετρα δίπλα στην πισίνα για να παρακολουθεί τους αθλητές μας που είχα την τύχη να καταγράψω 2 παγκόσμια και αρκετά πανελλήνια ρεκόρ τους.

Πιο κάτω παραθέτω των σύνδεσμο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες
http://www.eaom-amea.gr/index.php?lang=gr

και μερικές φωτογραφίες από το κινητό μου για να νιώστε έστω και έτσι λίγο από αυτά που έζησα αυτό το όμορφο Σαββατοκύριακο που μακάρι να γνώριζε ο κόσμος ο οποίος κατά χιλιάδες έπινε τον καφέ του λίγα μέτρα μακριά, τι ευκαρία για μια αξέχαστη εμπειρία ζωής έχανε.













Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω προς όλους μια έκκληση - παράκληση.
Παρακαλώ σεβαστείτε τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες και μην κλείνετε ποτέ μα ποτέ τις ειδικές ράμπες σε πεζοδρόμια και κτίρια με τα αυτοκίνητα σας. Για να κάνετε εύκολη την ζωή σας κάνετε κόλαση των συνανθρώπων μας που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν προβλήματα κίνησης.

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΘΗΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


http://www.fuelprices.gr/GetGeography

Everything is OK

Η ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ;;;;;

Το περιεχόμενο της ανάρτησης μου ήρθε με email. Από όσο γνωρίζω αφορά παλαιότερες καταγγελίες και έχει εμφανισθεί στο παρελθόν και στην τηλεόραση, το εμπιστεύομαι στην κρίση σας και στην έρευνα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε πάντα. Αν και το πόσο βαθειά είναι η σήψη είναι αρκετά γνωστό και θέλω να πιστεύω σε όλους.
Βρήκα τον σύνδεσμο του βίντεο που όπως αναφέρεται παρακάτω ήταν κλειδωμένο για διαμοιρασμό στα blogs και σας το παραθέτω





Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!


Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.

Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.

Δείτε το βίντεο εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw

Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010

HOAX EMAIL ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ




Αναδημοσιεύω από το www.tvxs.gr

Τις τελευταίες μέρες οι ιστοσελίδες γέμισαν με μια ανάρτηση (και τα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια με το μήνυμα) που φέρει τον... περιγραφικό τίτλο: «Αίσχος». Το κείμενο μεταδίδει την είδηση ότι έγινε «ένας ομαδικός γάμος 450 ζευγαριών στη Γάζα, τον οποίο ευλόγησε ο Ιμάμης, με την πλειοψηφία των γαμπρών να είναι από 25 μέχρι 30 ετών και την πλειοψηφία των «νυφών» να είναι πολύ, πολύ κάτω από τα 12!», όπως έγραψε και ο Αδέσμευτος Τύπος, ο οποίος δημοσίευσε την «είδηση» προχθες, 09/03/2010, με την επισήμανση μάλιστα «Αποκλειστικό».

Το απροκάλυπτα αντιμουσουλμανικό αίσθημα του μηνύματος οδηγεί κάποιον εύκολα, όμως, στο να θελήσει να επιβεβαιώσει την αλήθεια μιας τέτοιας ιστορίας, η οποία δεν αναφέρει στοιχειωδώς βασικές πληροφορίες, όπως ο τόπος και ο χρόνος που πραγματοποιήθηκε το γεγονός. Στο email που αποστέλλουν οι χρήστες του διαδικτύου, ο ένας στον άλλο, εμφανίζεται η ημερομηνία «29/8/2009», ενώ υπάρχουν και οι φωτογραφίες με τα λευκοντυμένα κοριτσάκια που μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου μας.

Αυτή η ιστορία έκανε έξι μήνες νωρίτερα τον κύκλο της στον κόσμο, ξεγελώντας τόσο χρήστες όσο και μέσα, οι οποίοι έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν, και πλέον έχει καταχωρηθεί στις λίστες αγγλόφωνων ιστοσελίδων για ενημέρωση σχετικά με τα Hoax Mail, όπως το hoax-slayer.com. Λίγα λεπτά στο διαδίκτυο αρκούν για να ανακαλύψει κανείς το πώς δημιουργήθηκε η ιστορία.

Ο Δρ. Paul L. Williams, ο οποίος ανάδειξε την είδηση: όπως μας πληροφορεί η αγγλική Wikipedia, ο θρήσκος δόκτωρ είναι οπαδός της θεωρίας της ταυτόχρονης επίθεσης σε 7 με 10 βορειοαμερικανικές πόλεις με πυρηνικά όπλα, με στόχο την πρόκληση χάους στην κοινωνία των ΗΠΑ ενώ το τελευταίο από τα 6 βιβλία του, φέρει τον τίτλο «Η μέρα του Ισλάμ: ο αφανισμός της Αμερικής και του Δυτικού Κόσμου». Δηλώνει σύμβουλος για 7 χρόνια του FBI που φέρεται να συμμετείχε στην αποκάλυψη συνωμοσίας με σκοπό «τον αποκεφαλισμό του πρωθυπουργού και την ανατίναξη της Βουλής», χωρίς ποτέ να αναφέρει βέβαια κάποια ημερομηνία. Ούτε καν για τα έτη ακαδημαϊκή καριέρας που δηλώνει, τα Πανεπιστήμια δηλώνουν ότι αδυνατούν να βρουν κάτι περισσότερο από μικρό διάστημα συνεργασίας, πριν από πολύ καιρό. Στο βιογραφικό του αναφέρει επίσης ότι έχει δημοσιεύσει στο USA Today – αλλά το USA Today λέει ότι δεν έχει βρει κάποια συνεργασία στα αρχεία του, όπως και η Wall Street Journal και οι New York Times. Eπιπλέον, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση από το καναδικό Πανεπιστήμιο McMaster για ψευδείς ισχυρισμούς σε βιβλίο του, ότι ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση έκλεψε από τα εργαστήρια του ερευνητικού πανεπιστημίου πυρηνικά υλικά. Ο εκδότης του βιβλίου εξέδωσε επίσημη συγγνώμη και είπε ότι οι ισχυρισμοί του συγγραφέα δεν έχουν «καμία βάση σε πραγματικά γεγονότα». Ο συγγραφέας όμως στηρίζει τα όσα έγραψε – και το Πανεπιστήμιο απαιτεί 2 εκατ. δολάρια αποζημίωση.

Ανιχνεύοντας κανείς την πορεία που έχει διαγράψει αυτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο, λοιπόν, το νήμα οδηγεί στην ιστοσελίδα του Paul L. Williams, thelastcrusade.org, στις 7 Αυγούστου 2009. Ακολούθως, το άρθρο του Williams αναδημοσιεύθηκε από το διαδικτυακό περιοδικό FrontPage Magazine του υπερσυντηρητικού ακτιβιστή David Horowitz και, από ‘κει απλώθηκε στο διαδίκτυο, ούτως ώστε, μέσα σε λίγο καιρό και πολύ περισσότερα κλικ, εξελισσόμενο επίσης και σε hoax mail.

Από πού ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όμως, πραγματικά; Από ένα αρκετά διαφορετικό ρεπορτάζ του SkyNews. Ο δημοσιογράφος που παρουσίασε το ρεπορτάζ, Tim Marshall, μετέδωσε το χαρμόσυνο γεγονότος ενός μαζικού γάμου 450 Παλαιστίνιων ζευγαριών, ο οποίος τελέστηκε τις τελευταίες μέρες του Ιούλη, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ. Καθώς όμως ο γάμος γίνεται στη συντηρητική Γάζα, το βίντεο δεν δείχνει παρά τους γαμπρούς αφού μόνον αυτοί συμμετέχουν στις τελετές - οι νύφες είναι μέσα στο πλήθος, χωρίς τις εντυπωσιακές ενδυμασίες που περιμένει να δει ο δυτικός νους. Επρόκειτο όμως για ενήλικα ζευγάρια – εκτός από μια περίπτωση 16χρονης σύμφωνα με το truthout.org. Όσο για τα λευκοντυμένα κοριτσάκια, δεν ήταν παρά τα αντίστοιχα παρανυφάκια, συγγενείς του ζευγαριού, που συνόδευαν τους γαμπρούς. Το ρεπορτάζ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι νύφες είναι κάπου αλλού στο χώρο, ωστόσο αυτό το κενό της εικόνας είναι που αποφάσισε να το καλύψει ο Williams.

Ο δημοσιογράφος του ρεπορτάζ, Tim Marshall, γράφει στο προσωπικό του blog για την υπόθεση: «Ούτε για μια στιγμή δε σκέφτηκα ότι αυτά τα κοριτσάκια μπορεί αργότερα να περιγραφούν στην μπλογκόσφαιρα ως οι νύφες!» και εξιστορεί το πώς ανακάλυψε την εκδοχή που αναμετέδιδαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιντερνετικά μέσα επικαλούμενα το δικό του ρεπορτάζ. Επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συντάκτες, αλλά με εξαίρεση έναν ιστότοπο, ουδεμία σημασία εισέπραξε.

«Αυτό δείχνει το πόσο πολύ θέλουν να πιστέψουν ορισμένοι άνθρωποι τέτοιες ανοησίες, καθώς ενισχύουν τις προκαταλήψεις τους», γράφει ο Marshall. «Τα περισσότερα από όσα διάβασα ήταν απροκάλυπτα, απερίσκεπτα, μοχθηρά ισλαμοφοβικά δημιουργήματα ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα για την Αραβική παράδοση. Είναι σαν να πιστεύουν ότι επειδή υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που τα παντρεύουν, όλοι οι γάμοι γίνονται με παιδιά. Ορισμένες ιστοσελίδες το τράβηξαν τόσο ώστε να κατηγορήσουν για συνέργια στην «παιδεραστία» τα μεγάλα ΜΜΕ, επειδή όταν μετέδωσαν την είδηση, δεν ανέφεραν ότι οι νύφες ήταν τα κοριτσάκια».

Πηγές: http://www.foreignpolicyjournal.com, http://www.truthout.org, http://blogs.news.sky.com/foreignmatters,

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ