Τρίτη, Ιουλίου 20, 2010

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ



ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΡΦΑΝΟ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;

“Σαρώνει” ανατολική Ευρώπη και κεντρική Ασία το AIDS



Το 80% των νέων κρουσμάτων AIDS στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία είναι άτομα κάτω των 30 ετών. Σε κανένα μέρος του κόσμου ο ιός HIV δεν μετρά τόσα νέα κρούσματα, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.

Οι συντάκτες της έκθεσης αυτής με τον τίτλο "Αποδοκιμασία και εξορία, η επιδημία που πλήττει τα παιδιά στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία" υπογραμμίζουν ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα του ιού HIV στην περιοχή αυτή έναντι 900.000 που ήταν το 2001.

Σε ορισμένα μέρη της Ρωσίας η αύξηση των νέων κρουσμάτων έφτασε μάλιστα σχεδόν το 700%, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Πιο ευάλωτη ομάδα είναι τα παιδιά που ζουν στους δρόμους, οι νέοι που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων που εκδίδονται και αυτών που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά.

Στην περιοχή που εξετάστηκε, περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν σε νοικοκυριά καθώς η παράδοση της κομμουνιστικής εποχής να εμπιστεύονται τα "δύσκολα" παιδιά σε δημόσια ιδρύματα εκλείπει. Ωστόσο οι κακές συνθήκες ζωής και η έλλειψη προσοχής ωθεί έναν αυξανόμενο αριθμό παιδιών να ζήσει στο δρόμο και να πάρει ναρκωτικά.

Έρευνα που έγινε στην Αγία Πετρούπολη σε δείγμα περισσότερων από 300 παιδιών που ζουν στους δρόμους αποκάλυψε ότι το 40% από αυτά είναι οροθετικά.

Επίσης στην Ουκρανία, έρευνα της UNICEF και άλλων οργανώσεων, που συνεργάζονται με αυτήν, σε περίπου 800 παιδιά και νέους που περνούν τουλάχιστον τη μισή τους ημέρα στο δρόμο έδειξε ότι το 56,7% των κοριτσιών εκδίδεται.

Εκτός από την πορνεία, η λήψη ναρκωτικών με σύριγγες που μοιράζονται πολλοί τοξικομανείς, όλο και πιο συχνά από την ηλικία των 12 ετών, είναι μία από τις κύριες αιτίες της προσβολής από τον ιό HIV.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τα παιδιά και οι νέοι που είναι οροθετικοί φοβούνται περισσότερο τον αποκλεισμό τους από την κοινωνία από την ίδια την ασθένεια. Γι'αυτό κιόλας κρύβουν ότι είναι φορείς.

Ως εκ τούτου, οι συντάκτες της 70σέλιδης έκθεσης υπογραμμίζουν ότι επιβάλλεται μια αλλαγή νοοτροπίας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς που εξακολουθούν πολύ συχνά να μη δέχονται τους μικρούς οροθετικούς.

"Η έκθεση αυτή είναι μια έκκληση για το σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων που προσβάλλονται ή κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον ιό HIV και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων", δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ.

Πηγή: http://www.newsit.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

«Πωλείται νεφρό» λόγω χρεών...

Νεφρό προς πώληση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η είδηση έκανε χθες τον γύρο της Ηπείρου: 52χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» προκειμένου να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.

Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας. Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.

Οπως δηλώνει στο «Βήμα» ο δημοσιογράφος του «Πρωινού Λόγου» κ. Μ. Παπακωνσταντίνου, η γυναίκα τηλεφώνησε στις Μικρές Αγγελίες της εφημερίδας με φωνή που έτρεμε. «Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: « Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της.Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.Ετσι και έγινε.Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ωστόσο,τηλεφωνήσαμε στη γυναίκα για να μας πει- αν και η ίδια ήθελεπώς έφθασε σε αυτό το σημείο, να πουλήσει το ένα νεφρό της.Μας εξήγησε ότι έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα για να μην μπουν τα παιδιά της στη φυλακή. Χρωστούν πολλά και νιώθουν αβοήθητοι.Η ίδια μας είπε ότι δεν μπορεί να εργαστεί επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο άντρας της, ο οποίος είναι αγρότης,μόλις που βγάζει τα προς το ζην. Βρέθηκε- όπως μας είπε- σε αδιέξοδο και το μόνο που σκέφτηκε ήταν να πουλήσει το νεφρό της. Δεν γνώριζε όμως τον νόμο...».

Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι Ελληνες. Προβλημάτων τόσο σοβαρών ώστε να τους οδηγήσουν ακόμη και σε πράξεις απελπισίας.

Η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη «ανέβασε» ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο. Πούλαγε το νεφρό του αντί 150.000 ευρώ. Ηταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο και πνιγμένος στα χρέη...

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ, ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι ειδήσεις σχετικά με απελπισμένους λόγω χρεών ανθρώπους που αποφασίζουν να δωρίσουν ζωτικά τους όργανα αφορούν κυρίως νεφρά. Η λίστα των πασχόντων που περιμένουν μόσχευμα είναι μακρά και η αναμονή συχνά κρατάει ως και πέντε χρόνια ώσπου να βρεθεί συμβατός δότης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 10.000

Ελληνες υποβάλλονται καθημερινά σε αιμοκάθαρση, ενώ μόλις ένας στους πέντε θα μπορέσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η ζήτηση είναι μεγάλη και μοιραία φέρνει την προσφορά ακόμη και από απελπισμένους ανθρώπους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε μορφής συναλλαγή στη δωρεά οργάνων, επιτρέποντάς τη μόνο από συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ οι λοιποί δεν επιτρέπεται να βοηθήσουν. Πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλυφθεί κύκλωμα γιατρών που δρούσε στην Ελλάδα με συνεργάτες στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Ασίας, το οποίο προωθούσε τις μεταμοσχεύσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου φτωχοί κάτοικοι δέχονταν αντί ελάχιστων ευρώ να δώσουν το νεφρό τους. Σε αυτές τις χώρες το παρεμπόριο οργάνων συνεχίζεται, ακόμη και όταν γίνεται δίχως τη συγκατάθεση των δοτών, υπό την απειλή άσκησης βίας.

Αυξάνονται και οι αυτοκτονίες
Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι αυτοκτονίες από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν όσοι επιχειρούν το απονενοημένο διάβημα πνιγμένοι από χρέη ή αντιμετωπίζοντας το φάσμα της ανεργίας. Μόνο στην Κρήτη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί 13 αυτοκτονίες λόγω χρεών, ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2009 είκοσι άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους για τους ίδιους λόγους, ενώ συνολικά στην Ευρώπη καταγράφονται περίπου 60.000 απόπειρες αυτοκτονίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=343195&dt=15/07/2010#ixzz0tmgN5uNq

ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




http://155.207.18.200/video-monitor/

Πριν ξεκινήσετε καλό είναι να ρίξετε μια ματιά......

Τώρα υπάρχει εφαρμογή και για κινητό.

Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

ΔΝΤ: Θέλει τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στη φυλακή

Ενας εκ των παραγόντων δήλωσε ότι «πρέπει να ανοίξουν τα κελιά των φυλακών» και να ισχύσει εδώ και τώρα χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση «ό,τι ισχύει στις αναπτυγμένες χώρες για τα οικονομικά εγκλήματα»

"Η" Online 4/7 09:57
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=41787147

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τις ποινές και την εφαρμογή του νόμου για τους μεγάλους και συστηματικούς φοροφυγάδες, αλλά και για όσους αποδεδειγμένα ευθύνονται για την κάκιστη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (πολιτικοί και αξιωματούχοι υπουργείων) επισημαίνουν υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, σε όλες τις συζητήσεις που διεξάγονται γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στο μείζον θέμα της τιμωρίας όσων ευθύνονται για την οικονομική κρίση.

Ενας εκ των παραγόντων δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «πρέπει να ανοίξουν τα κελιά των φυλακών» και να ισχύσει εδώ και τώρα χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση «ό,τι ισχύει στις αναπτυγμένες χώρες για τα οικονομικά εγκλήματα».

Το αντίδοτο
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ φέρονται από τις πηγές μας να πιστεύουν ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής θα βοηθήσει σημαντικότατα την ελληνική οικονομία, ενώ η καταδίκη όσων ευθύνονται για την κρίση θα ικανοποιούσε στον ύψιστο βαθμό τον ελληνικό λαό που καλείται να κάνει τις θυσίες χωρίς να ευθύνεται.

Οι πηγές του «Εθνους της Κυριακής» δήλωσαν ότι το Ταμείο θα επιμείνει στην ανάγκη της τιμωρίας και των φοροφυγάδων, αλλά και όλων των υπολοίπων που γονάτισαν την ελληνική οικονομία.

Η τελευταία αναφορά καλύπτει πολιτικούς και πρώην αξιωματούχους υπουργείων. Το ΔΝΤ έχει το δικαίωμα με βάση τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση να απαιτεί στο πλαίσιο της κάθαρσης και της διαφάνειας την αυστηρότατη τήρηση και εφαρμογή των νόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι λόγοι που προκάλεσαν την κατάρρευσή της θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στην αμερικανική Γερουσία με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ.




Κυριακή, Ιουλίου 04, 2010

Όταν βλέπεις για δύο..



Κι όμως,ακόμη κι όταν το "σύμπαν" καταρρέει και "αυτονόητο" γίνεται η αθλιότητα,υπάρχουν συνθήκες που σε κάνουν να δακρύζεις από ελπίδα και υπερηφάνεια.
Η αληθινή..ποίηση της ζωής.Χαμόγελο στα μάτια,σφιχτοδεμένες παλάμες.Συγκλονιστική φωτογραφία!
Ο δικός μας Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος,δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3,συνοδός του τυφλού αθλητή Μεμέτ Χουσείνογλου,
που κέρδισε ΧΡΥΣΟ στα 100 και στα 200μ...κι ασημένιο στη σκυτάλη 4Χ100μ..
Στο δρόμο της σκληρής πραγματικότητας.Κάποιοι από μας δεν τολμάμε καν να το διανοηθούμε..
Κάποιοι βλέπουν για δύο,τον κόσμο Αλλιώς..
Βρήκα τη φωτό στην ιστοσελίδα,www.intime.gr.
Δεν έχω άλλη άδεια δημοσίευσης από τη συγκίνηση που με γέμισε.

Υ.Γ Κάπου εκεί,τρέχουν ως συνοδοί-επίσης-η Φένια(μας)Γκουντώλα κι ο Νάσος(μας)Αβδαρμάνης..Διακριτικά,όπως αρμόζει στο ήθος και τις ευαισθησίες τους.

Αναδημοσίευση από http://lesxianagnosis.blogspot.com/

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Πιστεύετε στα θαύματα;



ρώτησε το φεγγάρι στο μπαλκόνι μου
σκορπίζοντας ανταύγειες τα μεσάνυχτα

ψιθύρισε η γαρδένια στο περβάζι μου
με το λευκό της άρωμα

απόρησε μες στις πευκοβελόνες το σπουργίτι
ραμφίζοντας τα ψίχουλα του ανέμου

εγώ κι εσείς
κι όλα όσα βλέπετε είναι θαύματα
τους χαμογέλασε δειλά η άνοιξη τριγύρω
και θαύματα όσα ποτέ σας δεν θα δείτε

με θαύματα γεννιέται πάντα και πεθαίνει ο κόσμος
με θαύματα που κρύβονται μέσα στο φως
πριν απ’ το φως
πέρα απ’ το φως


Τόλης Νικηφόρου
αδημοσίευτο


Με αφορμή την ονομαστική σου γιορτή. Να είσαι γερός και δυνατός

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ