Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2010

Τα αχαλίνωτα πάρτι του Ν. Ρουμπινί με δεκάδες κοπέλες για έναν άνδρα


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=84221148

Με ύφος βλοσυρό και προγνώσεις που στέλνουν την Ελλάδα στα τάρταρα της χρεοκοπίας και την παγκόσμια οικονομία στην άβυσσο της ύφεσης, ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί έγινε ο... αγαπημένος «προφήτης της καταστροφής» των διεθνών ΜΜΕ. Φαίνεται δε ότι απολαμβάνει κάθε στιγμή αυτής της ξαφνικής δημοσιότητας δείχνοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στα πάρτι και στις εκδηλώσεις όπου συμμετέχει, περιστοιχισμένος από νεαρές κοπέλες και συχνά με έκφραση που μαρτυρά ότι έχει ήδη καταναλώσει πολύ περισσότερο αλκοόλ απ’ όσο αντέχει ο οργανισμός του.

Επί χρόνια ο τουρκικής καταγωγής καθηγητής οικονομικών ήταν ο οικοδεσπότης μικρών και μεγάλων συγκεντρώσεων στο πολυτελέστατο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, αλλά οι συνδαιτυμόνες του ήταν λιγότερο λαμπεροί. «Η ύφεση είναι καταπληκτική για μένα» φέρεται να έχει πει εμπιστευτικά σε μέλη της παρέας του. «Τα κορίτσια κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν μαζί μου. Παρότι είμαι άσχημος, τα κορίτσια λατρεύουν το όμορφο μυαλό μου. Είμαι ο ροκ σταρ στους σπασίκλες».

Οι καλεσμένοι. Οντως, από τη στιγμή που ανέβηκαν οι μετοχές του στο κοινωνικό χρηματιστήριο -χάρη στην κατάρρευση των πραγματικών- στα πάρτι του φιλοξενούνται οι πάντες: από στελέχη μεγάλων hedge funds μέχρι την πρώην Μις Ουκρανία και όμορφες γυναίκες που γνώρισε στο Facebook.

Εκεί αναρτήθηκαν οι πρώτες αποδείξεις της τρελής νυχτερινής ζωής του Ρουμπινί, αφού δημοσιοποιούσε ο ίδιος φωτογραφίες από ξέφρενα γλέντια γεμάτα αλκοόλ και εκπροσώπους του ωραίου φύλου. Πριν αποφασίσει να περιορίσει την προσβασιμότητα σε όλους τους χρήστες, ο Ρουμπινί ανέφερε στο προφίλ του ότι είναι εργένης, που ενδιαφέρεται να συναντήσει γυναίκες. Τα φωτογραφικά πειστήρια που αναρτούσε ο ίδιος έδειχναν ότι ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως για κοπέλες νεότερές του κατά τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Οι νυχτερινές περιπέτειες του Ρουμπινί άρχισαν σύντομα να «κοσμούν» τις σελίδες των ροζ και κίτρινων ιστοσελίδων και να έρχονται στο φως μαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τις νεαρές. Σύμφωνα με τη Σάρα Οστιν, που μίλησε σε έντυπο? καλόπιστης κοινωνικής κριτικής ως ιντερνετική φίλη του Ρουμπινί, ο καθηγητής τής είχε στείλει μήνυμα, χωρίς να γνωρίζονται, επειδή είχε δει τη φωτογραφία της και του άρεσε η ιστοσελίδα που διατηρούσε, στην οποία δημοσίευε συνεντεύξεις με προσωπικότητες του Διαδικτύου. Οπως υποστήριξε η Οστιν, ο Ρουμπινί τής έστειλε ολόκληρο το βιογραφικό του και συνδέσμους στο Ιντερνετ, όπου «θεοποιείται» ως οικονομολόγος, για να την πείσει να συμμετάσχει σε κάποιο από τα πάρτι που οργάνωνε.

Η παρουσία γυναικών είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία ενός πάρτι και, όπως φέρεται να έχει εξομολογηθεί ο Ρουμπινί σε δημοσιογράφο, η σωστή αναλογία είναι δέκα κοπέλες ανά έναν άντρα, κάτι που -πάντα σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο οικονομολόγος- βρίσκει απολύτως σύμφωνο τον φίλο του και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Εκκεντρικότητες
Οι φούσκες και η... πονηρή ταπετσαρία

Ο... Νοστράδαμος της οικονομίας έχει βρει τον τρόπο να καλλιεργεί έναν αστικό μύθο γύρω από το διαμέρισμά του.

Λέγεται ότι όταν έκανε το 2008 μια μεγάλη συνάθροιση με δυνατή μουσική και πολύ κόσμο, είχε κρεμάσει γυάλινες φούσκες από το ταβάνι, για να παραπέμπουν στη «φούσκα» της κτηματαγοράς που ταλάνιζε τότε τις ΗΠΑ. Ακόμη μεγαλύτερη φήμη όμως έχει αποκτήσει η περιβόητη ταπετσαρία με ανάγλυφα αιδοία, η οποία είχε γίνει κάτι σαν αξιοθέατο για τους Νεοϋορκέζους. Μάλιστα, ο Ρουμπινί είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με μπλόγκερ, ο οποίος είχε ειρωνευτεί τις «κρυφές απολαύσεις του Δρ Καταστροφολόγου». Ο Ρουμπινί παραδέχτηκε ότι η εν λόγω ταπετσαρία υπάρχει, αλλά πρόκειται για έργο τέχνης γνωστής γλύπτριας.

Το τελευταίο διάστημα, έχει αραιώσει τα φωτογραφικά ενσταντανέ με αιθέριες υπάρξεις, λόγω της απαγόρευσης εισόδου στους φωτογράφους, τουλάχιστον στα δικά του πάρτι. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντισταθεί στα φλας όταν βρίσκεται σε άλλες εκδηλώσεις, όπως τον περασμένο Ιανουάριο στο πάρτι του Ρώσου κροίσου Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Σεντ Μπαρτς. Παραβρέθηκαν περίπου 250 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετές διασημότητες, που έφτασαν στο νησί της Καραϊβικής με ιδιωτικά τζετ. Ο Ρουμπινί δεν αρνήθηκε σε κανέναν μία φωτογραφία και τα πειστήρια του «εγκλήματος» αποδεικνύουν ότι είχε ευθυμήσει αρκετά με την παρουσία όμορφων υπάρξεων και άφθονης σαμπάνιας.

Η κατάσκοπος
Σκανδαλοθηρικά έντυπα θέλουν τον Ρουμπινί να είχε κάτι παραπάνω από μια απλή γνωριμία με τη Ρωσίδα κατάσκοπο Αννα Τσάπμαν. Εκείνη και ο καθηγητής ήταν φίλοι στο Facebook αλλά ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι είχαν ανταλλάξει περισσότερες από δύο κουβέντες, δηλώνοντας ότι είχαν απλώς βρεθεί τυχαία σε εκδηλώσεις κοινών τους γνωστών. «Δεν έχω καμιά σχέση μαζί της και ούτε θα ήθελα» δήλωσε. Ορισμένοι καλοθελητές, πάντως, ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσίδα καλλονή και ο Ρουμπινί υπήρξαν πολύ θερμοί μεταξύ τους και μάλιστα ότι η Τσάπμαν μονοπώλησε το ενδιαφέρον του για ολόκληρη τη βραδιά, κάτι που αποτελεί πραγματικά είδηση, λαμβάνοντας υπόψη τον άστατο -συναισθηματικά- χαρακτήρα του. Κάποια μπλογκ έφτασαν στο σημείο να σκεφτούν ότι ο Ρουμπινί ενδεχομένως να ήταν και ο στόχος του δικτύου των Ρώσων κατασκόπων, λόγω των ισχυρών διασυνδέσεών του και της προβολής του.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΟΣ
Δουλειά του να ισοπεδώνει τα πάντα

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ρουμπινί ήταν ο περίγελος της κοινότητας των οικονομολόγων, καθώς προέβλεπε ήδη από το 2004 την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, τη στιγμή που οι συνάδελφοί του εκτιμούσαν ότι ξεκινούσε μια νέα περίοδος ευημερίας. Ακόμη κι όταν ξεκίνησε η κρίση, οι πρώτοι του υπολογισμοί ήταν εκτός πραγματικότητας, καθώς είχε υποτιμήσει τη ζημιά που μπορούσαν να προκαλέσουν τα subprimes. Αρκετοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η επιτυχία του Ρουμπινί να «προβλέψει» τελικώς την έκταση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήταν απλώς αποτέλεσμα της μεγάλης συχνότητας με την οποία προχωρούσε σε δυσοίωνες προγνώσεις.




ΡΟΥΜΠΝΙ ΜΈΡΟΣ 2 http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=251200&lang=1&nt=108
…Εμένα βέβαια, ίσως να φταίει και το ζώδιό μου, δε μου βγαίνει από το μυαλό αυτός ο "γυρολόγος - τηλεστάρ" καθηγητής, που όπως μάθαμε πήρε και μια …κατοστάρα χιλιάρικα από εκείνους που τον κάλεσαν για να τους πει τα…μαύρα του μαντάτα…


…Δεν τα δίνατε βρε παιδιά σε ένα ίδρυμα φτωχών για να πιάσουν και τόπο γιορτινιάτικα; Στον Ρουμπινί βρήκατε να τα ακουμπήσετε;


…Ο κ. Ρουμπινί λοιπόν, καθ' όλα σπουδασμένος και με αναμφισβήτητες οικονομικές γνώσεις, στις 23 Αυγούστου του 2009 είχε πει στους F.T. μεταξύ άλλων ότι η διεθνής οικονομία θα "ξεκολλήσει" από τον πάτο στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, ενώ η ύφεση στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και μερικές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες δεν θα "λήξει επίσημα" πριν το τέλος του έτους. Εκτίμησε τότε επίσης, ότι η ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει στην Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία…


…Εσείς τι λέτε; Επιβεβαιώθηκε;


…Στις 20 Μαΐου 2010, σε δηλώσεις του στο CNBC προέβλεψε ότι: "Πιθανή είναι η συνέχιση της βίαιης πτώσης των χρηματιστήριων το επόμενο διάστημα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία και των ελλειμμάτων. Μια συνέχιση της διόρθωσης 20% στα χρηματιστήρια και τα εμπορεύματα, είναι πιθανή. Συνιστάται για το επόμενο διάστημα η διατήρηση αυξημένης ρευστότητας"…


…Πλήρης…επιβεβαίωση! Ο δείκτης Standard & Poor's -500, έχει ενισχυθεί κατά 8% από την αρχή του έτους. Οι επενδυτές που δεν πίστεψαν τον Ρουμπινί και τόλμησαν να τοποθετηθούν στις αγορές το περασμένο καλοκαίρι, αύξησαν την αξία των χαρτοφυλακίων τους κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια! Ακόμα περισσότερα, κέρδισαν εκείνοι που έπαιξαν στα εμπορεύματα και κυρίως στο χρυσό…


…Τα συμπεράσματα δικά σας…


…Ο πρωινός καφές, …καλοσυνάτος όπως πάντα, συνεισφέρει στην όλη υπόθεση με σειρά ανεκδότων που κυκλοφορούν για τους οικονομολόγους…



…Ανέκδοτα, εξαιρετικά αφιερωμένα στον κ. Ρουμπίνι και…γενικώς…


- Γιατί ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους; Για να κάνει τους μετεωρολόγους να μοιάζουν επιστήμονες.


- Οικονομολόγος είναι ένας ειδικός που θα ξέρει αύριο, γιατί τα πράγματα που προέβλεψε χτες, δεν έγιναν σήμερα.


- Την πρώτη ημέρα, ο Θεός δημιούργησε τον ήλιο και ο διάβολος σε αντίπραξη, δημιούργησε το σκοτάδι. Τη δεύτερη μέρα ο Θεός δημιούργησε το σεξ και ο διάβολος το γάμο. Την τρίτη μέρα, ο Θεός δημιούργησε έναν οικονομολόγο. Τρελάθηκε ο διάβολος! Μετά από πολλή σκέψη …δημιούργησε έναν δεύτερο οικονομολόγο.


- Οικονομολόγος είναι κάποιος που ξέρει 100 τρόπους για να κάνει έρωτα, αλλά… δεν ξέρει καμία γυναίκα!


- Ο πρώτος οικονομολόγος ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος. Όταν έφυγε για να ανακαλύψει την Αμερική, δεν ήξερε πού πήγαινε και, όταν έφτασε, δεν ήξερε πού βρισκόταν.


Υπάρχει, τέλος, και η σειρά ανεκδότου με τη λάμπα: Πόσοι οικονομολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα; Οκτώ! Ένας για να τη βιδώσει και επτά για να κρατήσουν όλες τις άλλες παραμέτρους σταθερές.


- Πόσοι μονεταριστές οικονομολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα; Κανένας! Αν η λάμπα χρειαζόταν αλλαγή, τότε η αγορά θα την είχε κάνει από μόνη της. Η αγορά ξέρει, αποφασίζει και ενεργεί για τα πάντα!


- Πόσοι κεϋνσιανοί οικονομολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα; Όλοι, γιατί μόνο τότε μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, να αυξήσουν την κατανάλωση και να μεταθέσουν την καμπύλη της ζήτησης προς τα δεξιά.



- Πόσοι μαρξιστές οικονομολόγοι χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα; Κανένας! Η λάμπα εμπεριέχει το… σπόρο της δικής της έκρηξης (σ.σ. επανάστασης)…



Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval@axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ