Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011

Αυστραλία: Στο σκαμνί η S&P


Η πρώτη δίκη του είδους παγκοσμίως

13 δήμοι την κατηγορούν για παραπλάνηση
Για παραπλάνηση μέσω των αξιολογήσεων τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό χρηματικό ποσό κατηγορούν τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors, δεκατρείς δήμοι της Νότιας Ουαλίας.
 





Η δίκη, που ξεκίνησε σήμερα στο Σίδνεϊ, αποτελεί την πρώτη του είδους της παγκοσμίως. Οι δήμοι διεκδικούν το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχεί στις απώλειες που είχαν από τις επενδύσεις τους το 2008 σε τίτλους που είχαν αξιολογηθεί με την ύψιστη βαθμολογία (ΑΑΑ) από τον οίκο αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με το δικηγόρο των δήμων, Νόελ Χάτλι, η δίκη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Νοέμβριο και σκοπεύει να καλέσει μάρτυρες ακόμη και από το εξωτερικό. Η Standard & Poor’s και η ABN Ambro, υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι δεν φέρουν ευθύνη και δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημοσιοποίηση εγγράφων που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της δίκης. 
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αυστραλία, Τζον Γουόλκερ, απ’ ότι γνωρίζει πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας οίκος αξιολόγησης μηνύεται για παραπλάνηση επενδυτών και η δίκη αυτή θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=315243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ