Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Πυρά κατά του BBC για την απόφασή του να μην μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

Λονδίνο

Σφοδρή κριτική συγκεντρώνει η απόφαση του BBC να μην μεταδώσει έκκληση ομάδας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Το BBC αποφάσισε να μην μεταδώσει την έκκληση ομάδας οργανώσεων και σωματείων αρωγής μεταξύ των οποίων ο Ερυθρός Σταυρός, η Oxfam και η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά».

Το δίκτυο υποστηρίζει ότι η μετάδοση της έκκλησης μπορεί να βλάψει την αμεροληψία του. Προσθέτει ότι δεν είναι βέβαιο για το πού θα καταλήξουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσα στο ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον της Γάζας, υπονοώντας ότι ενδέχεται να μην διατεθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Βουλευτές από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι η απόφαση του δικτύου ήταν λανθασμένη.

Τη Δευτέρα ομάδα 50 βουλευτών θα φέρει το ζήτημα στο Κοινοβούλιο ζητώντας τη μετάδοση της έκκλησης. Παρά ταύτα, άλλοι βουλευτές υποστηρίζουν τη θέση του BBC.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Γουίλιαμς, εξέφρασε ανοιχτά την άποψή του υπέρ της μετάδοσης όπως και ο Αρχιεπίσκοπος του Γιορκ που υπογραμμίζει ότι είναι ανθρωπιστικό ζήτημα και όχι ζήτημα αμεροληψίας.

Εν τω μεταξύ, περίπου 100 μέλη αντιπολεμικής ομάδας κατέλαβαν τη Κυριακή τα γραφεία του δικτύου στη Γλασκόβη και δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν μεταδοθεί η έκκληση. Χιλιάδες επιστολές και e-mail έχουν φτάσει στα γραφεία του BBC και ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση.

Τη διαφήμιση θα μεταδώσουν άλλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το Channel 4 και το ITV.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Ουδέν αχόλιο

2 σχόλια:

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Πάνω απ'όλα η αξιοπιστία μας,σωστά;
Τι να πεις τώρα, να εκπλαγείς;

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Ε, όχι βέβαια. Εγώ δεν περίμενα κάτι άλλο.

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ