Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Όλα πάνε ρολόι (ή σχεδόν).

Την Κυριακή 8/11/2009 συζητήσαμε στην Λέσχη βιβλίου άνω Τούμπας το βιβλίο της Στυλιάνας Γκαλινίκη <<Όλα πάνε ρολόι (ή σχεδόν)>>.
Όμορφη η ατμόσφαιρα της παρέας - στο ζενίθ της 18 άτομα- και άλλο τόσο η συζήτηση περί του βιβλίου αλλά και γενικότερα, όπου και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις.
Πιστεύω πως η συγγραφέας χάρηκε αυτήν την επίσκεψη της στην λέσχη μας. Όπως έχει συμβεί και με τους προηγούμενους συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αυτήν την φορά οι κριτικές όλων διατυπώθηκαν με ευγένεια όμως δίχως χαϊδέματα και ψεύτικες φιλοφρονήσεις.
Αυτό πιστεύω πως η φιλοξενούμενη μας το εκτίμησε ιδιαίτερα αφού όπως τόνισε και η ίδια την ενδιαφέρει να μάθει τις πραγματικές σκέψεις και απόψεις περί των έργων της όντας νέα συγγραφέας μιας και αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της μετά την συλλογή διηγημάτων <<Ρούχα από δεύτερο χέρι>>.
Μετά από αυτήν την πολύ φιλική συνάντηση θέλω πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά με την συγγραφέα Στυλιάνα Γκαλινίκη.


1 σχόλιο:

s.g. είπε...

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΪ (Ή ΣΧΕΔΟΝ).
Το βιβλίο και οι αναγνώστες του.
Φωτογραφικό happening & υπογραφή βιβλίου

Όλα πάνε ρολόι (ή σχεδόν)…
…οι βεβαιότητες καθίστανται διαρκώς αβέβαιες - ακόμη και η βεβαιότητα για το ποιοι είναι τελικά οι ήρωες αυτού του βιβλίου. Ίσως και για το ποιος είναι ο συγγραφέας του, ο συγγραφέας κάθε βιβλίου. Η ανάγνωση των βιβλίων αποτελεί μία εκ νέου, μοναδική και εξατομικευμένη, συγγραφή τους; Μήπως κάθε βιβλίο είναι τόσα βιβλία όσα και αυτοί που το διαβάζουν; Κι αν οι αναγνώστες «τοποθετούν» τον εαυτό τους μέσα στην αφήγηση, μήπως τελικά είναι και οι ίδιοι ήρωες των βιβλίων;

Μέχρι να απαντήσουμε, εμείς ή κάποιοι άλλοι, ας σταματήσουμε για λίγο το «ρολόι» σε φωτογραφικά καρέ μπροστά στο φακό της εικαστικού Στεφανίας Βελδεμίρη
το Σάββατο τις 5 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι,
στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
(Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη).
Όσοι έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα
της Στυλιάνας Γκαλινίκη
Όλα πάνε ρολόι (ή σχεδόν),
από τις εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ,
αλλά και αυτοί που θα ήθελαν να το διαβάσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος, έχοντας μαζί το βιβλίο τους, σε μία εικαστική δράση,
η οποία θα ξεκινήσει από τον ΙΑΝΟ και
θα επεκταθεί σε όλη την πλατεία Αριστοτέλους.
Οι αναγνώστες θα συν-δημιουργήσουν ένα εικαστικό γεγονός και θα μετατραπούν οι ίδιοι σε ένα έργο τέχνης (;), πρόσφορο με τη σειρά του στις «αναγνώσεις» κάποιων άλλων, όταν οι φωτογραφίες εκτεθούν στον ΙΑΝΟ τον προσεχή Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

Και ποιος ξέρει; Μπορεί κάποτε αυτές οι φωτογραφίες να γίνουν μέρος της αφήγησης ενός άλλου βιβλίου…

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ