Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επειδή η δουλειά του πωλητή δεν έχει μόνο - όπως και όλα στην ζωή μας - δυσκολίες αλλά και χαρές ορίστε μια από αυτές που την έζησα πριν από μερικές ημέρες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί και περιελάμβανε επισκέψεις σε δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες στην ευρύτερη περιοχή από Πτολεμαϊδα μέχρι Φλώρινα. Ο καιρός όλη την ημέρα ήταν χειμωνιάτικος κάτι που εμένα μου αρέσει πολύ. Για να μην σας κουράζω αφού τελείωσε το πρόγραμμα των επισκέψεων βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή του Νυμφαίου.

Ο συνδυασμός των καταπράσινων βουνοπλαγιών με τις κιτρινοκόκκινες πινελιές, με τον βαρύ ουρανό και τα χαμηλά σύννεφα που έτρεχαν μανιασμένα ανάμεσα από τις βουνοκορφές ήταν εκπληκτικό. Η άνοιξη παλεύει ακόμη με τον χειμώνα στα μέρη αυτά. Προειδοποιητικές πινακίδες κάθε λίγο ανακοίνωναν ότι το μέρος είναι πέρασμα για τις αρκούδες. Κόντευε τις πέντε και η θερμοκρασία κολλημένη στους 8 βαθμούς όταν από το τηλέφωνο μας ενημέρωνε ένας φίλος ότι στην Αθήνα ο ιδρώτας του έτρεχε ποτάμι από την ζέστη.

Μαζί με τον συνάδελφο μου μέσα σε καταρρακτώδη βροχή ψάχνοντας να γευματίσουμε διαγράψαμε μια μεγαλούτσικη διαδρομή. Από τον Αετό και το κέντρο του Αρκτούρου μέχρι το Σκλήθρο και τα γύρω χωριά όπου όλα τα εστιατόρια ήταν κλειστά. Μπορεί σε όλη αυτήν την διαδρομή να μην βρήκαμε τίποτε φαγώσιμο όμως η διαδρομή ήταν εξαίσια. Στο τέλος αποζημιωθήκαμε πλήρως και σε αυτόν τον τομέα αφού καταλήξαμε στην όχθη μιας υπέροχης λίμνης που όχι μόνο συναντούσα αλλά και άκουγα πρώτη φορά.

Ήταν η πανέμορφη λίμνη Ζάζαρη στα εξακόσια μέτρα υψόμετρο. Στην μια της όχθη χείμαζε το γραφικό Λιμνοχώρι ενώ από τις άλλες είχε φυσικά σύνορα της, ψηλούς κατάφυτους λόφους που στην ουσία αποτελούν την προέκταση των προπόδων του Νυμφαίου. Στο έρημο από κόσμο εστιατόριο κάτσαμε σε ένα από τα τραπέζια που μας χάριζε θέα σε όλη την λίμνη. Η ομορφότερη εικόνα της ημέρας εν μέσω των λαχταριστών πιάτων ήταν όταν έκθαμβος ατένιζα από την καρέκλα μου τα νέφη να σαρώνουν τα βουνά και να ακουμπούν μέχρι σχεδόν τα νερά της ενώ υπέροχα είδη άγνωστων πουλιών - σε εμένα - κούρνιαζαν στις όχθες της μέχρι να σταματήσει ο χαλασμός. Τρία κύματα πέρασαν πάνω από την λίμνη Ζάζαρη αλλάζοντας διαδοχικά το σκηνικό, τα χρώματα, τις εικόνες.

Θα σταματήσω εδώ αφήνοντας σας να απολαύσετε μερικές φωτογραφίες και δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μου - γιατί όχι και εσείς που δεν το έχετε κάνει - να τα επισκεφτώ ξανά και σίγουρα εκτός δουλειάς ώστε να απολαύσω αυτά και άλλα περισσότερα όμορφα μέρη της Μακεδονικής γης.




Με κλικ στις φωτογραφίες τις μεγενθύνετε.

Το χωριό Σκλήθρο από τον δρόμο προς Νυμφαίο.




Η Λίμνη Ζάζαρη από το ίδιο σημείο Πηγή: Panoramio χρήστης KaTeRiNa





Ο δρόμος προς Νυμφαίο επάνω από το χωριό Αετός





Λίμνη Ζάζαρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ