Τρίτη, Απριλίου 27, 2010

Υπάρχουν και φιλέλληνες… Γερμανοί





www. zougla.gr Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 14:51

Ονομάζεται Λεονόρα Ζέελινγκ είναι Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας και σε αντίθεση με την πλειονότητα των συμπατριωτών της εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε, η κ. Ζέελινγκ ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία.

Έχει διδάξει, όμως, σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, είναι γνώστης της Ελλάδας και τώρα «ξεσπάθωσε», εκδίδοντας ένα βιβλίο.

Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

Πρόκειται, δε, - σύμφωνα με το δημοσίευμα - «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».

2 σχόλια:

Lena. είπε...

-«Μόνη στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος της "Suddeutsche Zeitung",η οποία γράφει ότι η αρνητική στάση της καγκελαρίου οδήγησε στην πλήρη απομόνωση της γερμανικής κυβέρνησης.
-«Με τη σκληρή στάση της εκκίνησης, προκάλεσε την αναζωπύρωση των αντι-γερμανικών αισθημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη» γράφει σήμερα,η"Die Welt".
Αυτοί βέβαια Τάσο, δεν είναι φίλοι μας κι εδώ είναι για μένα το ουσιαστικό πρβλ.Η Ευρωπαική Ενωση δεν υπήρξε ποτέ πολιτικά ενοποιημένη κι οι σημερινοί ηγέτες ελλειμματικοί,κοντόφθαλμοι υπάλληλοι των Τραπεζών.Κυριολεκτικά!Η αηδία που αισθάνομαι διότι το euro αποτελεί το μοναδικό κρίκο ένωσης είναι ανείπωτη.Ομως,σε ένα πράγμα έχουν δίκαιο.Για να τιμήσουμε κι εμείς τις "Θερμοπύλες" του δικαίου,της υπερηφάνειας,της εθνικής αξιοπρέπειας πρέπει να στήσουμε γκιλοτίνες κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη.Και με διαδικασίες συνοπτικές να δικάσουμε "επί εσχάτη προδοσία".Οσοι φταίνε έχουν ονοματεπώνυμο.Ας αποκαλυφθεί..

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ "ΝΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ" ;;;;; ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ