Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά που σάρωσε παραγκούπολη στην Κένυα

Ναϊρόμπι, Κένυα
Τουλάχιστον 75 νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι, όταν πετρέλαιο διέρρευσε σε ανοιχτό υπόνομο, και ανεφλέγη πιθανώς επειδή κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο.

Στην παραγκούπολη εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές με τους Κενυάτες να προσπαθούν απεγνωσμένα να γλιτώσουν από τις φλόγες. Τα τοπικά δίκτυα κατέγραψαν εικόνες από αποτεφρωμένες σορούς στο ποτάμι της πόλης, εκεί όπου έτρεξαν ελπίζοντας να σωθούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η φωτιά ξέσπασε όταν πετρέλαιο από δεξαμενή που ανήκει στην εταιρεία Kenya Pipeline Company διέρρευσε στο ανοιχτό αποχετευτικό δίκτυο που διασχίζει την παραγκούπολη.

Κάτοικοι προσπάθησαν να μαζέψουν με φτυάρια το πετρέλαιο, το οποίο πιθανότατα ανεφλέγη όταν κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100 από την έκρηξη που σημειώθηκε στη βιομηχανική περιοχή Λούνγκα Λούνγκα της πρωτεύουσας της Κένυας. Ωστόσο ο Ερυθρός Σταυρός αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών, ανακοινώνοντας ότι ήταν 75.

Δυνάμεις της αστυνομίας και άνδρες του στρατού απέκλεισαν την περιοχή, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες που περικύκλωσαν την παραγκούπολη -ανάμεσα στο κέντρο του Ναϊρόμπι και το αεροδρόμιο.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 80 άτομα με βαριά εγκαύματα.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ