Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

Action Aid Hellas

  Φίλοι του ιστολογίου, σας παρακαλώ παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε, για να μην σταματήσει τίποτα από όλη αυτήν την ευγενική προσπάθεια, για να μην μείνουν στο έλεος του θεού όλα αυτά τα παιδιά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι κοινότητες που υποστηρίζονται ελάτε να βοηθήσετε με κάθε μέσο. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι για τον επόμενο χρόνο ο καθένας μας να φέρει έναν ανάδοχο. 
   Οι Έλληνες ξέρουμε να παλεύουμε και να βοηθάμε τον συνάνθρωπο, ακόμα και όταν καίγεται το σπίτι μας.

Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού


Γίνετε Ανάδοχος Παιδιού σήμερα... και αλλάξτε τη ζωή του για πάντα. 

Η απόφασή σας να γίνετε Ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Έτσι, δίνετε στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών βάσιμη ελπίδα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Με τη συστηματική εισφορά σας βοηθάτε τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο όμως, τους βοηθάτε να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.


Με την Αναδοχή Παιδιού δημιουργείτε μια προσωπική σχέση με το παιδί που στηρίζετε.

Έτσι, όταν γίνετε Ανάδοχος λαμβάνετε έναν προσωπικό φάκελο πληροφοριών που περιλαμβάνει:

Μία φωτογραφία του παιδιού και πληροφορίες για την ζωή του: την ηλικία του, τον τρόπο ζωής του, το σπίτι του, τα προβλήματά του
Πληροφορίες για την κοινότητα και τη χώρα όπου ζει το παιδί.
Ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος Αναδοχής
Στη συνέχεια, κάθε 6 μήνες λαμβάνετε ένα προσωπικό μήνυμα ή ζωγραφιά του παιδιού καθώς και ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του.


Μέσω της σχέσης Αναδοχής σας δίνεται η ευκαιρία:

• Να συνδεθείτε άμεσα με ένα παιδί και να έχετε συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του.
• Να επισκεφτείτε το παιδί στη χώρα που ζει και να δείτε από κοντά τα έργα που πραγματοποιούνται.
• Να ανοίξετε ένα «παράθυρο στον κόσμο» και να έρθετε σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι και εσείς έχετε συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτές.

Πώς μπορώ να γίνω Ανάδοχος Παιδιού;

Η μοναδική σας υποχρέωση στο πρόγραμμα Αναδοχής είναι η μηνιαία οικονομική εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22€ το μήνα ή αλλιώς 0.72€ την ημέρα, λιγότερο δηλαδή από όσο στοιχίζει ένα εισιτήριο λεωφορείου. Μια εισφορά που δεν στερεί τίποτα από την ποιότητα της δικής σας ζωής, σημαίνει όμως πάρα πολλά για τις ζωές των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι 10€ αρκούν προκειμένου να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία. Είναι την ίδια στιγμή σκόπιμο να γίνει σαφές ότι κανένα από τα παιδιά αυτά δεν λαμβάνει τα χρήματα προσωπικά. Τα ποσά συγκεντρώνονται και διατίθενται προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας που ζει το παιδί, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων των κατοίκων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην περιοχή.

http://www.actionaid.gr/?pname=FosterForm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ