Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012

Aστυνομικός συγκινεί το Διαδίκτυο, προσφέροντας ένα ζευγάρι μπότες σε άστεγοΝέα Υόρκη
Η φωτογραφία ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο, ο οποίος ήταν ξυπόλυτος μέσα στο κρύο, προκάλεσε αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα. Μισό εκατομμύριο χρήστες δήλωσαν ότι «τους αρέσει» η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook.
Ο αστυνομικός Λόρενς ντε Πρίμο έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει όταν μια τουρίστρια από την Αριζόνα απαθανάτισε τη σκηνή και έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός έκανε περιπολία κοντά στη διάσημη Times Square όταν είδε στο πεζοδρόμιο τον άστεγο ζητιάνο με τα πόδια γυμνά και γεμάτα φουσκάλες, γράφουν οι New York Times
«Έκανε φοβερό κρύο. Φορούσα δυο ζευγάρια κάλτσες και παρόλα αυτά κρύωνα» δήλωσε ο αστυνομικός στην εφημερίδα.
Η ώρα ήταν 21:30. Ο Ντε Πρίμο αποφάσισε να μπει σε κατάστημα υποδημάτων και να αγοράσει ένα ζευγάρι μπότες με επένδυση γούνας για 75 δολάρια. Ο πωλητής, του έκανε μάλιστα και έκπτωση.
Η γυναίκα που έβγαλε τη φωτογραφία, διηγείται το περιστατικό στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook. Λέει ότι είδε τον αστυνομικό να γονατίζει και να βάζει τα καινούργια παπούτσια στον άστεγο.
«Ο αστυνομικός δεν περίμενε κανένα αντάλλαγμα και δεν ήξερε ότι τον έβλεπα» γράφει η Τζένιφερ Φόστερ, τονίζοντας ότι ποτέ της δεν είχε εντυπωσιαστεί τόσο.
Όταν επέστρεψε από τις διακοπές έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης που αποφάσισε με τη σειρά της να τη δημοσιεύσει την Τρίτη.
Η φωτογραφία έκανε από τότε το γύρο των κοινωνικών δικτύων: πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι της έκαναν like, περισσότεροι από 200.000 την μοιράστηκαν μεταξύ τους, ενώ περίπου 50.000 την έχουν σχολιάσει.
Ο νεαρός αστυνομικός είπε στους New York Times ότι κράτησε στην τσέπη του την απόδειξη της αγοράς του, για να θυμάται ότι «μερικές φορές η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη για τους άλλους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231224684


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ