Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

Τρίποντο ανθρωπιάς από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο




Χαρίζει τα χρήματα του συμβολαίου του στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι.

“Αυτός θα πεθάνει φτωχός”, είπε επιστήθιος φίλος του Λάζαρου Παπαδόπουλου, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος της φιλανθρωπίας του 29χρονου παίκτη. Η αλήθεια είναι πως πολλοί εξεπλάγησαν με την κίνηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου να χαρίσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι...
Τέτοιες χειρονομίες σπανίζουν στον αθλητικό χώρο και δεν είναι συνηθισμένες, ακόμη κι όταν μιλάμε για ανθρώπους που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Η απόφαση αυτή του Λάζαρου Παπαδόπουλου όμως δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους τον γνωρίζουν καλά. Εκτός από μεγάλος παίκτης ο Παπαδόπουλος είναι και μεγάλος άνθρωπος. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μια τέτοια κίνηση. Απλά δημοσιοποιήθηκε, εξαιτίας της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ.
Από την ημέρα που ηγείται της προσπάθειας του ΠΣΑΚ ο “Λάζος” έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο, πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είτε πρόκειται για αθλητές που δεν είχαν τα προς τα ζην, είτε για παίκτες οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα (υγείας και άλλα). Όσο σκληρός και ισχυρογνώμων είναι στις συζητήσεις με τους φορείς του μπάσκετ, άλλο τόσο ευαίσθητος και ανθρώπινος είναι στην προσωπική του ζωή. Και φυσικά δεν μένει απαθής σε όσα συμβαίνουν γύρω του, αλλά είναι ένα ευαισθητοποιημένο άτομο που έχει άποψη και ασχολείται και με άλλα θέματα πλην του μπάσκετ. Είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν ξεχνά ποτέ τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και η οικογένειά του όταν ήρθαν στην Ελλάδα.
Ένα είναι σίγουρο: ο Παπαδόπουλος δεν έκανε αυτή την κίνηση για το θεαθήναι, ούτε για να γίνει καλός και αρεστός σε κάποιους που τον “πολεμούν” εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Το έκανε γιατί το ένιωσε πραγματικά...
Ο πρόεδρος του οργανισμού “Χαμόγελο του παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος σχολιάζοντας στη “Μ” την κίνηση του Λάζαρου είπε: “Σε μια εποχή που καλούμαστε ως οργανισμός να καλύψουμε τεράστιες ανάγκες, έρχεται η ενέργεια του Λάζαρου Παπαδόπουλου να μας δώσει το φιλί της ζωής και της ελπίδας. Για έναν αθλητή που δίνει τη μάχη στα παρκέ, είναι κάτι πολύ συμβολικό και σημαντικό να κερδίσουμε κι εμείς τις δικές μας μάχες. Κλείνουμε 15 χρόνια ζωής, καλύπτοντας μεγάλες ανάγκες πολύπαθων παιδιών. Του απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή όλων ημών για την τεράστια στήριξή του προς αυτά τα παιδιά”.
Ο πρόεδρος της “ΟΣΕΚ με καρότσι” Γιώργος Koύζας είπε από την πλευρά του: “Ήταν μια ενέργεια που πραγματικά μας εξέπληξε πολύ θετικά. Η πράξη του Λάζαρου Παπαδόπουλου αναδεικνύει το ήθος και τις αξίες ενός πραγματικού αθλητή με όλη τη σημασία της λέξης, τον οποίο καλούμαστε να τιμήσουμε. Τις προθέσεις του τις έχει δείξει όλο το χρονικό διάστημα που συνεργαζόμαστε με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΠΣΑΚ και η κίνησή του αποτελεί μια πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού. Βοηθάει παράλληλα και στην ενότητα του μπάσκετ, που τόσο πολύ λατρεύει”.

Νοε 19, 2009

Του Νίκου Καραγιώργη
karagiorgis@hotmail.com

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΓΑΝΤΑ.

Πηγή: http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=47267

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ