Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Πρωτοβουλία υπέρ των φτωχών της Κ. Αμερικής από Μπιλ Γκέιτς και Κάρλος Σλιμ

Κοινή προσπάθεια για την παροχή βασικής ιατρικής περίθαλψης στους φτωχούς του νότιου Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής αρχίζουν ο Κάρλος Σλιμ και ο Μπιλ Γκέιτς, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, η περιουσία των οποίων ξεπερνά συνολικά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ κατέλαβε την κορυφαία θέση στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για πρώτη φορά φέτος.

Μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft θα προσφέρουν από 50 εκατομμύρια ο καθένας, προκειμένου να προωθήσουν τον εμβολιασμό, την σωστή διατροφή των παιδιών και τους προγεννητικούς ελέγχους στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της περιοχής.

Το πενταετές πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις κοινότητες των ιθαγενών, ιδιαιτέρως στις γυναίκες και τα παιδιά, από το Μεξικό μέχρι τον Παναμά.

Τα τελευταία χρόνια οι... δύο πολυεκατομμυριούχοι έχουν αναγάγει την υγεία σε βασικό στοιχείο της φιλανθρωπικής δράσης τους. Και οι δύο έχουν δωρίσει μέρος της περιουσίας τους στα φιλανθρωπικά ιδρύματά τους.

Αφενός, ο Γκέιτς δίνει μεγαλύτερη βάση στους εμβολιασμούς και στις νέες τεχνολογίες, αφετέρου ο Σλιμ προωθεί πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα.

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε αλλά ασφαλώς δεν θα είναι ούτε η μοναδική ούτε η τελευταία», είπε ο Σλιμ στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη που έδωσαν στο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Πόλης του Μεξικού.

«Το ίδρυμά μας κάνει πολλά πρωτοποριακά πράγματα όσον αφορά τα νέα φάρμακα και τα νέα εμβόλια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η επιστήμη να παράσχει νέα εργαλεία και τρόπους για την προώθησή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τρόπους για να συνεργαστούμε και στους δύο τομείς για τη βελτίωση του συστήματος υγείας», είπε από την πλευρά του ο Γκέιτς.

Η πρωτοβουλία των δύο ανδρών, που στηρίζεται και από την ισπανική κυβέρνηση, θα επιβλέπεται για την εφαρμογή της από την Αμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=15652948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ