Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

Μια οικογένεια στην Σελήνη


Έχουμε δει φωτογραφήσεις στην επιφάνεια της Σελήνης, έχουμε δει φωτογραφίες της Σελήνης. Αλλά τι δουλειά έχει μία οικογενειακή φωτογραφία στην επιφάνεια της Σελήνης; Χμ… η ιστορία έχει ως εξής.
Στις 23 Απριλίου 1972, ο αστροναύτης Charlie Duke, μέλος της αποστολής του Apollo 16, πραγματοποίησε την τελευταία του «βόλτα» στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης. Μαζί με τον συνάδελφό του John Young ανέβηκαν στο Rover της αποστολής για να εξερευνήσουν τα υψώματα Descartes. Εκεί και πριν εγκαταστήσουν ένα συλλέκτη Ηλιακού Ανέμου, ο Duke τοποθέτησε στο έδαφος της Σελήνης μία φωτογραφία της οικογένειάς του που είχε τυλίξει προσεκτικά σε καθαρό πλαστικό και την είχε στην τσέπη του. Αμέσως μετά, τη φωτογράφησε με την Hasselblad του, μερικά εκατοστά μακριά από ένα αποτύπωμα της διαστημικής του… μπότας.
Η φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο, τη σύζυγό του Dorothy και τους γιους τους Thomas και Charles. Μετά την φωτογράφηση, ο Duke άφησε την φωτογραφία εκεί. Να λοιπόν που μία ολόκληρη οικογένεια έχει πάει στη Σελήνη, έστω και με τη μορφή μίας εκτυπωμένης φωτογραφίας, 40 ετών.
Πηγή: PetaPixel

http://www.digitallife.gr/a-family-photograph-on-the-moon-85721


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ