Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2011

Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, πρόσωπο της χρονιάς που πέρασε



Αθήνα

Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη με σπαστική τετραπληγία ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010, αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς που πέρασε, μέσα από την ψηφοφορία που οργάνωσαν Τα Νέα σε συνεργασία με το In.gr.

Ο Ραφαήλ συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες 19.952 µόρια, δηλαδή 48 µόρια λιγότερα από το απόλυτο άριστα, και πέρασε πρώτος στο Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών του ΑΠΘ.

Η ιστορία του συγκίνησε όλους τους Έλληνες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον προσκάλεσε στη δεξίωση για τη Γιορτή της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να τον συναντήσει τον περασµένο Σεπτέµβριο, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην ψηφοφορία που οργάνωσαν Τα Νέα σε συνεργασία με το In.gr ο Ραφαήλ ήλθε πρώτος με 6.438 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης (5.544 ψήφοι) που γιόρτασε το 2010 γιόρτασε τα 85α γενέθλιά του και έδωσε το «παρών» με την «Σπίθα».

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο αθλητής Βλάσης Μάρας (5.051 ψήφοι) που κατέκτησε το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο μονόζυγο.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι (4.793 ψήφοι), που επί τρεις μήνες περίπου έμειναν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της Γης.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ (4.101 ψήφοι), που φώτισε πολλά σκοτεινά σημεία του μυστικού κόσμου της αμερικανικής διπλωματίας.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν:

* Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (3.863 ψήφοι)
* Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (3.735 ψήφοι)
* Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (3.524 ψήφοι)
* Η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου (2.737 ψήφοι)
* Ο Ότο Ρεχάγκελ (2.518)

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231073150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ