Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

Ισλανδία: Αυγά και τομάτες στους βουλευτές!



Με αυγά, τομάτες και κόκκινη μπογιά υποδέχθηκαν οι Ισλανδοί πολίτες τους βουλευτές τους καθώς προσέρχονταν στο κοινοβούλιο τους Ισλανδίας στο πλαίσιο κρίσιμης συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης χρηματοοικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα
"Η" Online 5/10 16:30

Με αυγά, τομάτες και κόκκινη μπογιά υποδέχθηκαν οι Ισλανδοί πολίτες τους βουλευτές τους καθώς προσέρχονταν στο κοινοβούλιο τους Ισλανδίας στο πλαίσιο κρίσιμης συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης χρηματοοικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.
Οι εκδηλώσεις αυτές διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος της Ισλανδίας εν συνόλω, οδήγησαν την αστυνομία να απλώσει έναν χαλύβδινο φράκτη γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου.
Εκτιμάται ότι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα.
Η Ισλανδία εξακολουθεί να παλεύει με τις συνέπειες της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού της συστήματος το χειμώνα του 2008. Έκτοτε, η ισλανδική κορώνα έχει υποτιμηθεί 80% έναντι του ευρώ. Η πτώχευση της χώρας αποφεύχθηκε χάρη σε δάνειο ύψους 4,6 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως η σκληρή λιτότητα έχει οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Ενδεικτικά, το ΑΕΠ της Ισλανδίας συρρικνώθηκε κατά 8,4% σε ετήσια βάση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ακοκολουθώντας συρρίκνωσή του κατά 6,8% το 2009.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=66007147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ