Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

"Καρφώνει" τρεις πρώην υπουργούς ο Σ. Πρινιωτάκης



Πηγή: http://live.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=12052&catId=1

Στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθετε επί τέσσερις ώρες, ο ένας εκ των τριών συγκατηγορουμένων και μετόχων της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πρινιωτάκης στην κατάθεσή του, απέδωσε τις ευθύνες για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που αγόρασαν τέσσερα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανάμεσα τους και το ΤΕΑΔΥ, στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Πέτρο Δούκα.

Όπως είπαν, «ο κ. Πρινιωτάκης ανέφερε ότι οι ίδιοι αυτοί υπουργοί αποφάσισαν και μεθόδευσαν την έκδοση του επίμαχου ομολόγου».

Επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας κατέθεσε ότι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων γνώριζε για την έκδοση του ομολόγου και συνέπραξε στην διοχέτευση του στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «στην κατάθεση του ο μάρτυρας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συγκατηγορούμενοι και συνεταίροι του στην Ακρόπολις, έπεσαν θύματα της τότε κυβέρνησης της ΝΔ η οποία τους εξαπάτησε, εκδίδοντας ένα εν αγνοία τους εμπιστευτικό ομόλογο περιορισμένης διαπραγματευσιμότητας, το οποίο διοχετεύτηκε στα ταμεία για να εξυπηρετήσει επιδιώξεις δημιουργικής λογιστικής ως προς το χρέος και το έλλειμμα».

Ως προς το ποσό των 7.033.409,33 εκ ευρώ, που κατά τη δικαιοσύνη, έλαβε η «Ακρόπολις» χρηματιστηριακή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στην συνήθη για τέτοιες συναλλαγές αμοιβή της εταιρίας.

Στο υπόμνημα του που κατέθεσε νωρίτερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Πρινιωτάκης είχε υποστηρίξει ότι «η Ακρόπολις δεν ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία αντίθετα τα ωφέλησε πολλαπλά».

Αύριο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο γιος του Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θόδωρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ