Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

Νίκος Γιαννόπουλος Απεβίωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης


Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 64 χρόνων, μετά από μακροχρόνια μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1946 στη Νάουσα Ημαθίας και από 12 χρονών ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) πέρασε από διάφορες θέσεις και το 2000 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΚΘ.

Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι και σήμερα, καθώς επανεκλέχθηκε τρεις φορές.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν παντρεμένος με τη Μένη Τσαραμπουλίδου και πατέρας δύο κοριτσιών.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι όποιος θέλει, αντί για στεφάνι στη μνήμη του, να καταθέσει χρήματα για τη «Βραδιά των Ανέργων» που για τη διοργάνωσή της ο ίδιος πρωτοστατούσε εδώ και 10 χρόνια.

Η κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνει στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 216/296064 - 80 ή στο ταμείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Νίκου Γιαννόπουλου εξέφρασαν η διοίκηση του ΕΚΘ, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι εξήραν τη συμβολή του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

H ΓΣΕΕ εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος, τονίζοντας ότι διακρίθηκε στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=373997&dt=21%2F12%2F2010#ixzz18mJ5iqJx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ