Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

Σκέψεις στην Apple να αγοράσει την Ελλάδα!



XRIMANEWS.GR
 Πολλές φορές για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος μιας άσχημης κατάστασης, αρκεί να την κοιτάξεις από μακριά...
και εν προκειμένω από την έδρα της Apple στις ΗΠΑ.
 Αν λάβουμε ως παράδειγμα πως στο συμβούλιο των μετόχων της εταιρείας- κολοσσού έπεσε η πρόταση να αγορασθεί η Ελλάδα (!), αντιλαμβανόμαστε πως οι ξένοι μεγιστάνες βλέπουν τη χώρα μας ως ένα ακόμα «αντικείμενο» προς πώληση!
 Όπως αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, μέτοχος της Apple πρότεινε να επεκταθούν οι επενδυτικοί στόχοι της παγκόσμιας εταιρείας, αγοράζοντας την Ελλάδα!
 Η πρόταση αυτή ακούσθηκε στο πλαίσιο συζήτησης στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας για τους τρόπους επένδυσης των αποθεματικών ταμείων της Apple, τα οποία αγγίζουν τα 97,6 δισ. δολάρια!

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook απάντησε ότι «κοιτάμε όλες τις προοπτικές αλλά δεν έχουμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα». Πάλι καλά!

Παρεπιπτόντως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2011 ανήλθε στα 367,97 δισ. ευρώ, έναντι 360,3 δισ. στο τέλος του Σεπτεμβρίου (2011) σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ομόλογα και βραχυπρόθεσμοι τίτλοι ανέρχονται σε 274,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνονται στα 20,6 δισ. ευρώ. 


Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ η μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκεια του χρέους (31/12/2011) ανέρχεται στα 6,3 έτη. 


Τα διαθέσιμα φτάνουν τα 3,62 δισ. ευρώ.

Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ