Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012

Αντριάνο Τσελεντάνο: «Η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε αγορά όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία»Ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής καταγγέλλει πιέσεις Μέρκελ και Σαρκοζί προς την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα και στην «υποχρεωτική αγορά όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία» αναφέρθηκε ο Ιταλός τραγουδιστής Αντριάνο Τσελεντάνο από το Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σανρέμο όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.
Ο διεθνούς φήμης Ιταλός τραγουδιστής, και «γκεστ σταρ» του φετινού Φεστιβάλ, τόνισε:
«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είπαν στην Ελλάδα: αν θέλετε τη βοήθειά μας, την οικονομική χρηματοδότηση, πρέπει να αγοράσετε τα τεθωρακισμένα και τα πολεμικά πλοία μας, επιβάλλοντας, έτσι, νέες θυσίες στους Ελληνες, οι οποίοι βρίσκονται, πλέον, σε ακραία κατάσταση. Το ανέφερε, στις σελίδες της, η εφημερίδα Κορριέρε Ντελλά Σέρα, αλλά ήδη το προηγούμενο καλοκαίρι, η Γουόλ Στρίτ Τζέρναλ είχε αποκαλύψει ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, είχαν υποχρεώσει την Ελλάδα να αγοράσει όπλα, για να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσής της. Είναι αυτή, η κυνική Ευρώπη που θέλουμε, γεμάτη όπλα;»
Ο Τσελεντάνο, αναφέρθηκε στην πολιτικοποίηση καθολικών εφημερίδων στην Ιταλία, στην απόρριψη, από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πρότασης δημοψηφίσματος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, και χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μόντι «φτιαγμένη από πρώτης τάξης υλικό, που μπορεί όμως να διαβρωθεί από την οξείδωση των κομμάτων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=177593

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ