Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Σύμφωνος με την ιδέα ενός Επιτρόπου για την Ελλάδα ο Γιούνκερ


Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των οικονομικών δομών της χώρας μας

28/02/2012 | 20:10Τελευταία Ενημέρωση: 20:19 28/02/2012

Θα στήριζε την ιδέα ενός ευρωπαίου Επιτρόπου - επικεφαλής της ανάπτυξης των οικονομικών δομών της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, θα υποστήριζε αρκετά την συγκεκριμένη ιδέα.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, σημειώνει ότι αυτή η κίνηση θα ήταν απαραίτητη, καθώς οι οικονομικές δομές της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να φέρει τις οικονομικές της υποδομές στο επίπεδο των ευρωπαϊκών προτύπων, για αυτό «θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αναλάβουμε την εφαρμογή τους».

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιούνκερ σημειώνει ότι η πρότασή του δεν σχετίζεται σε κανένα βαθμό με την γερμανική πρόταση να αναλάβει Ευρωπαίος επίτροπος τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, πρόταση που προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο της Ελλάδας, όσο και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» πριν από μερικές μέρες, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν απέκλεισε η Ελλάδα να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, εξηγώντας: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ είχε εμφανιστεί κατηγορηματικά αντίθετος στη σκέψη να οριστεί επίτροπος μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας «αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, δεν θα ήμουν αντίθετος να κάνουμε κάτι τέτοιο» όπως η δημοσιονομική εποπτεία, «όμως δεν το βρίσκω πολύ καλό να γίνει αποκλειστικά για την Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ