Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Θανάση Βέγγου


http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231106317

Αθήνα
Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού, Θανάση Βέγγου το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 84 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον προσφιλή ηθοποιό θα ψαλεί στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αγία Μαρίνα, στο Θησείο.

Εκτός από το πηγαίο ταλέντο του ο Θανάσης Βέγγος διακρίθηκε και αγαπήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια και την ταπεινότητά του.
Χαρακτηριστικά της αγάπης και της συμπάθειας που έτρεφε ο κόσμος στο πρόσωπο του Θανάση Βέγγου είναι τα σχόλια των αναγνωστών του in.gr για τον χαμό του σπουδαίου κωμικού.

«Δάσκαλος στο ήθος, στην αξιοπρέπεια, στην τιμιότητα, στην ανθρωπιά, στην ειλικρίνεια, στην αγνότητα στην αθωότητα... Δεν υπάρχουν λόγια να σε αποχαιρετήσουμε μεγάλε μας Θανάση... Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας και θα είσαι πάντα κοντά μας στις δύσκολες στιγμές, όπως έκανες πάντα...»

«Των πρακτόρων η σχολή έμεινε χωρίς τη λατρεμένη (φαλακρή της) κεφαλή. Γεια σου ΘΒ, σε αγαπάω».

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις το μεγαλείο ενός αυθεντικού ανθρώπου που μπήκε στις καρδιές τόσων γενιών, που γέμισε με γέλιο κάθε σπίτι, κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είχα την τύχη να σε δω πριν αρκετά χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στα μέσα της παράστασης ξεκίνησε μια δυνατή καλοκαιρινή μπόρα… Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, ότι μείναμε καθηλωμένοι (αν και βρεγμένοι), κανείς δεν κουνήθηκε, κανείς δεν μίλησε, πλήρη ησυχία μέχρι το τέλος της παράστασης. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, ότι μας καληνύχτησες και τα δάκρια έτρεχαν στα μάτια σου και μας ευχαριστούσες. Θανάση, εμείς σε ευχαριστούμε! Καλό σου ταξίδι!»

«Σήμερα κλείνει μια εποχή... μια εποχή για όλους εμάς που μεγαλώσαμε μέσα από τις ταινίες σου».

«Θα μας λείψεις αφάνταστα Θανάση, ήσουν, είσαι και θα είσαι και για όσο υπάρχει Ελλάδα μέσα στις καρδιές μας. Ήσουν η παρέα μας, το γέλιο μας, η παρηγοριά μας, η διασκέδαση μας, με της ταινίες σου μας έκανες να ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας».

4 φωτογραφίες

«Καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε !! Ευτυχώς δεν έπαιζες τον ηθοποιό αλλά τον ζούσες πραγματικά, έτσι απλός και καλοσυνάτος».

«Σήμερα έφυγε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της Ελλάδας. Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ήθος και την καλοσύνη».

«Ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια και από τα νιάτα μας έφυγε μαζί με το Θανάση Βέγγο. Αναλογιστείτε αλήθεια πόσο δάκρυ έκρυβε το γέλιο που μας χάριζε. Οι ταινίες του ήταν στην ουσία τραγικές αλλά δοσμένες μέσα από το γέλιο του απλοϊκού ανθρώπου, που είμαστε όλοι εμείς. Γι' αυτό αγαπήθηκε τόσο. Καλό ταξίδι Θανάση».

«Παμμέγιστος ηθοποιός και άνθρωπος. Καλό ταξίδι... Θα σε θυμόμαστε πάντα».

«Η Ελλάδα πενθεί. Ο Άνθρωπος που είχε πάντα το χαμόγελο στα χειλη. Την ζεστασιά της καρδιάς του θα την νιώθουμε για πάντα. Τα λόγια είναι λίγα για τον Θανάση μας. Νιώθω ότι έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες !! Καλό ταξίδι! Αθάνατος για πάντα, στην καρδιά μας και το μυαλό μας».

«Καλό ταξίδι Θανάση φίλε μου. Σε ευχαριστώ για τις άπειρες στιγμές γέλιου που μου χάρισες από τα παιδικά μου χρόνια. Σε ευχαριστώ για το ήθος που με δίδαξες με την σεπτή σου εικόνα, μακριά από την βρώμα των ΜΜΕ. Σε ευχαριστώ που με έμαθες να αγαπώ πατρίδα, οικογένεια και ανθρώπους. Σε ευχαριστώ για τα δάκρυα που έφερες στο πρόσωπό μου στην ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ. Σε ευχαριστώ γιατί ήσουν από τους αληθινούς ηθοποιούς... γιατί ποιούσες ήθος... Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας αθάνατος».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ